Lek med Lister

Damer jeg ville ha kyssa

Et vakkert menneske. Skjønnhet. Hva er nå egentlig det? Er det de ytre atributter? Er det øynene? Stemmen?

Etter litt funderinger, har jeg kommet fram til at mine kriterier for skjønnhet nok har forandret seg fra jeg var yngre. Nå syns jeg at alle jeg omgås – både familie og venner, har noe vakkert ved seg. Betyr det at jeg kommet fra en familie som har masseprodusert Adoniser og Afroditer? Sku’kke tro det, nei. Er alle mine venner tidligere deltakere i skjønnhetskonkurranser? Med få unntak, nei ikke såvidt meg bekjent.

Saken er vel heller den; nå har jeg kommet dit, at jeg ikke lengre omgås folk som forsurer livet mitt. Jeg liker dem jeg omgås. De har alle kvaliteter jeg verdsetter. Det gjør dem alle vakre på sin særegne måte.

Så har det hendt fra tid til annen, at jeg har møtt en person som har hatt noe ved seg som har gjort at jeg har blitt forelsket. Det eneste de har hatt til felles, er at de har vært hankjønn.

I seg selv en rimelig mystisk greie det der med hvem vi faller for.

Kunne like gjerne ha falt for damer, men radaren min har tikket seg inn på menn. Har aldri vært forelsket i kvinner. Men tenk om? De fleste damer jeg har sett på som attraktive, har jeg sett på film. Ergo, er det ikke skuespillerne i seg selv, men rollekarakterene jeg har likt.

Skulle en av disse karakterene ringe på døra mi, kan det være at jeg får lyst til å kline litt med ei dame:

 • Arwen fra Ringenes Herre-filmene (video fra YouTube) har store kysselepper, myke som fløyelstepper. Og så er alvespråket litt sexy.
 • Leia fra Star Wars (video fra YouTube) : Ingen over, ingen ved siden av når det kommer til flettekranser. Klarer til og med å traske rundt i noe bikinilignende greier uten å se teit ut. En bragd i seg sjøl.
 • The Girl fra The Seven Year Itch (video fra YouTube): Akkurat der og da; idet kjolen din blåser opp, er du gørsexy.
 • Malin fra Saltkråkan (video fra YouTube) bringer vel kanskje heller fram ødipuskompleks, da jeg helst bare vil ligge i fanget hennes, og se på det vakre smilet. Så kan hun stryke meg på hodet, og si «Lilla gumman.»
 • Sandy fra Grease (video fra YouTube) er skummel og sexy på én gang. Syns hun er veldig fin, men er samtidig litt redd for at hun skal tråkke på meg med stiletthælene.
 • Undertøymodellene fra H&M-plakatene på 80- og 90-tallet: Det hadde jo vært artig å prøve undertøy som på en reklame; kle seg ut som en tøyte, og si det kler enhver dame.
 • Susie Diamond i The Fabulous Baker Boys (video fra YouTube) har vært et av sangforbildene mine siden jeg så filmen for første gang i 1989. Scenen hvor hun åler seg rundt på et flygel; iført en rød kjole som smyger seg rundt kroppen hennes, imens hun synger «Makin Whoppie»… Say no more. Dama er HEIT!
 • Maggie Fitzgerald fra Million Dollar Baby (info hentet fra Wikipedia) har en sårbarhet som gjør henne attraktiv. Klarer ikke helt å sette fingeren på hva det er.
 • The Bride fra Kill Bill filmene (video fra YouTube) er jommen ikke ei dame man kødder med. Eller, kanskje bare litt?
 • Lulu fra Something Wild (video fra YouTube) er mystisk, sexy og uforutsigbar. Digger solbrillene hennes!

Så kommer jeg tilbake til virkeligheten, og veit så inderlig godt at de tingene jeg trakk fram som positive, fort kan bli negative.

 • Jeg hadde fått fnatt at lespinga i alvespråket til Arwen.
 • Leia; ville jeg virkelig ha klina med ei som har rota med sin egen bror? Hun bruker sikkert en evighet på badet hver morgen, for å sette opp håret.
 • The Girl: Hadde hun bare holdt kjeft, og aldri sagt noe… I dèt hun åpnet munnen og snakket, virket hun dum som et brød. Jeg tenner på intelligens.
 • Malin hadde raskt irritert meg med trutmunn og dådyrøyne. Funker særdeles dårlig som forhandlingsteknikk ovenfor meg. Faktisk helt mot sin hensikt.
 • Sandy; du er ei vinglete og overfladisk dame, hvis du tror at du kan vinne et hjerte med å bare endre klesstil.
 • Undertøysmodeller? Det i seg selv at noen vil leve av å vise fram kroppen sin trekker voldsomt ned i sjarmbanken min.
 • Susie Diamond er vel den eneste som hadde hatt en reell mulighet.
 • Maggie Fitzgerald drev med en idrett jeg ikke er noe fan av. Ser ikke sjarmen med å slå hverandre helseløse som underholdning. Hadde vært vettskremt hver gang hun gikk i ringen.
 • The Bride har mer enn en skrue løs. Kjærester som svinger sverd og knekker nakken på folk hver gang de blir krenket, er vel strengt talt ikke så enkle å leve med.
 • Lulu er litt av samme sorten. Veldig ustabil, ikke bra.

Nei, jeg holder meg til mannfolk. Ikke at de er noe mindre kompliserte nødvendigvis, men de er mere min greie.

PS! I anstendighetens navn har jeg bare tegnet avdøde skuespillere. Nålevende kunne risikert å blitt krenket. Voldsomt krenket.

4 kommentarer om “Damer jeg ville ha kyssa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..